Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

TOP 09 se zbavuje neposlušných členů

Vedení strany se podle řadových členů zbavuje neposlušných a hraje si na elitu, která nemusí dodržovat zákony. Za všechny to v rozhovoru shrnul špičkový chomutovský lékař Jan Flaška.

 

 

Proč jste vstoupili do strany TOP 09

Současný styl politické kultury, opakovaně „objevované“ korupční aféry dávaly možnost vzniku nové politické strany, která jak ve svém „hodnotovém desateru“ dávala zdání, že slušnost a poctivost do politiky patří.Žel bohu nyní „hodnotové desatero musím  považovat za „návnadu“ pro naivní občany

 

Jak jsi vysvětlujete svou situaci člena-nečlena v TOP 09?

Ze svého hlediska jsem splnil všechny podmínky, které stanovy členovi ukládají. Problémy organizační připadají na vrub strany, protože jak složení regionálního výboru, který přijetí provádí, tak i krajského výboru, který disponuje“placeným pracovníkem“ a činnost regionálního výboru má kontrolovat jsem nebyl schopen ovlivnit.Smírčí výbor, který stížnost projednával sice se chybami v dokumentaci zaštiťoval, ale všichni víme , že „důležité dokumenty“, když je jich zapotřebí se záhadně ztratí! Stal jsem se zřejmě nepohodlným a vyloučení by bylo obtížné, tak jako řešení vznikla tato podivná taškařice.

 

Myslíte si, že jste byli právoplatně přijati do TOP 09?

Vyjdeme-li ze stanov, které říkají, že členem se může stát občan ČR, který dovršil 18 let (horní hranice není stanovena), není členem jiné politické strany a před r. 1989 nebyl členem žádné z organizací jako KSČ lidové milice apod. Dále podá přihlášku.To jsem učinil.Bude přijat regionálním výborem – vyrozumění jsem v písemné formě dostal. Poslední – zaplatí příspěvek 400 Kč –Výpisy z bankovního převodu mám.Takže dle stanov by tedy o mém členství neměly být pochybnosti!

 

Co sledovala TOP 09  tím, že své členy prohlásila za „nepřijaté“ ?

Vzhledem k tomu, že někteří z nás svými názory byli „současné krajské hierarchii  nebezpeční a vylučování by bylo obtížné, za pomoci ochotných „aparátčíků“ vymysleli geniální řešení jak se nepohodlných lidí zbavit. Prostě je vlastně ani nepřijali! Takže jako „nepřijatí“ vlastně nemáme ve straně co dělat a nikdo se nám nemusí zodpovídat!Nemáme právo se hájit a nikde  ze „stranických bossů“ nám na nic nemusí odpovídat!

         

Je pravdou, že Vám zpochybnili členství, kvůli  špatné dokumentaci o Vašem přijetí?

Tolik se praví v rozhodnutí smírčího výboru. Jak jsem již uvedl není to v našem státě poprvé, když se nějaká listina ztratí, či je za ztracenou považována stávalo se to i v důležitějších případech, než je pouhé zpochybnění stranické příslušnosti.

 

Jak vysvětlíte, že Vás výbor, který Vás nepovažuje za členy, nominoval na kandidátní listinu v minulých volbách?

Tuto otázku byste měla adresovat spíše tem, kteří kandidátní listinu podepsali poslední změněnou – byla několikrát změněna – poslední byla podepsána místopředsedou regionálního výboru ing.Müllerem – strůjce celé aféry o nepřijetí. Dále pak ing.Vránou, který z výboru po komunálních volbách odstoupil a ing.Stehlíkem, který po komunálních volbách byl z TOP 09 vyloučen, či jak se v dalších záznamech posléze objevilo –sám vystoupil-. Inu dokumentace i nás krajské úrovní je dosti omylně podivná!

 

Víte o napojení  vedení strany s firmami, kterým zařizuje odpouštění  pokut a tímto zavázané lidi pak prosazuje do vedení strany TOP 09 na všech úrovních?

Jak si myslíte, že státní úředník může ovlivňovat  ze své pozice politiku  v celém  Ústeckém Kraji. A děje se to podle vás?

Otázku je třeba spíše položit jinak. Má být členství ve straně a v jejích orgánech vstupenkou do státní služby? Ing. Müller je toho zářným příkladem.Dokud byla KDU ČSL parlamentní stranou, používal jí jako vstupenku do státní služby. Když její perspektiva poklesla „včas“ přestoupil na loď TOP 09.

 

 

Děje se vylučování  členů TOP 09 i v jiných regionech, takovýmto způsobem?

Chomutov není jediným  místem, i v jižních Čechách se toto dálo, Trutnovská výzva je též známá. V mosteckém regionu je situace obdobná a dokonce jsem dostal informaci i z karlovarského kraje – z Chebu. Jde v podstatě o boj. Politici , resp. „aparátčíci“ kteří se z různých stran stáhli do TOP 09 vidí v nových členech „nebezpečí“ pro vlastní kariéru , protože o to jim vskutku jde!Jejich zkušenosti z fungování aparátu stran a dlouholeté zkušenosti s „procedurálními průtahy“ jsou značné a dovolují jim při znalostech tohoto procesu kdykoliv byť i drobných skulin v pravidlech k podrazu využít! Je to totiž pro ně existenční otázka. Posty, které ve státní správě zastávají  jsou jejich politickou „trafikou“. Bez politické příslušnosti by zřejmě nebyli nominování ani  na posty řadových úředníků, protože na to by jejich kvalifikace nestačila!

 

Věříte, že Ministerstvo  vnitra zjedná nápravu a v případě, že ano, budete podávat stížnost k Ústavnímu  soudu?

Nemohu předjímat rozhodnutí ministerstva, ale jak z právního rozboru vyplývá, postup respektive nepřijetí členů je v rozporu se zákony České republiky potažmo se zákonem o politických stranách. Připadá mi jako paskvil, když členové strany – vládní strany- jako ministři připravují a nechávají schvalovat „reformní zákony“. Zákony, které se dotknou každého z nás, a tito lidé sami stávající zákony nerespektují! Je tedy situace stejná, jako před rokem 1989, kdy na člena vedení tehdy „řídící strany ve státě“ se pohlíželo v případě dodržování zákonů jinak než jako na „normálního člověka“?

 

 

Autor: Jana Urbanová | neděle 11.9.2011 11:50 | karma článku: 17,73 | přečteno: 1326x
  • Další články autora

Jana Urbanová

Chomutovská TOP 09 se domáhá práv u Ústavního soudu

Lidé označovaní za nepřijaté z chomutovské organizace TOP 09 podali na postup vedení strany ústavní stížnost. Byli totiž označeni za nepřijaté po více jak roce a to se jim rozhodně nelíbí. Za stížností stojí především chomutovský lékař MUDr Jan Flaška. V boji za práva svá i svých kolegů se spojil s pražskou advokátní kanceláří Mgr. Jana Dostála a JUDr. Pavla Sorokáče. Ti teď jejich zájmy hájí u Ústavního soudu po té, co se jejich klienti neúspěšně obrátili na smírčí výbor i vedení strany.

18.10.2011 v 9:20 | Karma: 8,27 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Ostatní

Jana Urbanová

Zařiďte prominutí pokuty z MF a my vám opravíme dům

Rozhovor: Tomášem Pukančíkem Za to, že jim zařídil prominutí pokut, prý firmy v Kadani bývalému starostovi opravují dům. Uvnitř TOP 09, jejímž je členem vedení, to i kvůli tomu pěkně vře. Jedním z kritiků poměrů uvnitř strany je i Tomáš Pukančík.

26.9.2011 v 10:35 | Karma: 13,33 | Přečteno: 1207x | Diskuse| Ekonomika

Jana Urbanová

„Nečleni“ TOP 09 zvažují ústavní stížnost

Rozhovor: Adolfem Sigmundem Proč jste vstoupili do strany TOP 09? Do TOP 09 jsem vstoupil, protože to byla nová pravicově založená strana, která na politickém úrovni nabízela zcela nový a inovativní přístup a také strana, která chce zlepšit životní a politickou úroveň v ČR. Byla to strana, která se tvářila, že je otevřená mladým lidem, kterým chce dát příležitost.

21.9.2011 v 9:33 | Karma: 10,12 | Přečteno: 1131x | Diskuse| Politika

Jana Urbanová

TOP 09 je napojená na scientology

Rozhovor Ing.Jiřím Zemanem Proč jste vstoupil do strany TOP 09 Dlouho jsem měl nabídku od ODS,ale připadá mi na pravicovou stranu příliš levicově orientovaná,zatížená příliš vlastními problémy.TOP 09 byla v počátku jasně a silně transparentní,vůdci viditelně nepotřebovali hrabat peníze.

16.9.2011 v 14:05 | Karma: 16,89 | Přečteno: 1810x | Diskuse| Ostatní

Jana Urbanová

TOP 09 prý podvádí své členy

Trestní oznámení na postup vedení politické strany podali členové TOP 09 z Ústeckého kraje.Lidé z Ústecka, kteří vstoupil do strany, která slibovala změnu poměrů v zemi si připadají, že byli podvedeni.

7.9.2011 v 9:50 | Karma: 20,83 | Přečteno: 1458x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

Kontrast v odvodech v Kyjevě a venku je neskutečný, říkají reportéři iDNES.cz

26. dubna 2024  16:04

Podcast Únava vojáků i civilistů na Ukrajině je vysoká, ale stejně tak i morálka. Redaktor Michal Voska a...

Žena nedbala varování své banky, falešným makléřům poslala přes milion

26. dubna 2024  15:57

Podvodníkům naletěla dvaašedesátiletá žena z Jičínska, která nedbala ani upozornění ze své banky,...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Jana, co se nenechá opít rohlíkem